Propunere: Condiționarea Structurilor Ierarhice

Categorie destinată sugestiilor voastre pentru serverul oficial.

Moderatori: Manageri, Moderatori, Super-Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
ReePs
Mesaje: 14
Membru din: Sâm Mar 28, 2020 7:13 pm

Salut,

Scriu postul ăsta ca răspuns a mai multor voci care s-au repetat în ultimele zile pe server, dar și deoarece evoluția pozitivă a serverului permite însfârșit niște schimbări.

Problema este ușor de sumarizat: Nu poți lăsa playeri mediocrii ( Silver - MGE ) să decidă dacă playeri cu mai multă experiență și competență folosesc cheaturi sau nu.

Dovezi empirice:
1. Am avut episodul meu personal cu ”dj.berty” când mi-am luat ban după un clutch nu foarte senzațional sub acuzația de ”wallhack”. Ulterior mi-am luat unban și câteva ore mai târziu am fost abordat foarte agresiv de el și încă câțiva admini spunându-mi ”Dă-mi să verific laptopul tău în 2 minute sau ai ban direct ce stau eu să mă cert cu brc pentru tine” respectiv ”Știu că ai coduri ori recunoști ori îți verific eu laptopul” ( mișto prezumție de nevinovăție ). Le-am zis băieților să se calmeze că nu o să găsească nimic și le-am dat acces în laptop. I-am trecut prin tot istoricul meu, file, le-am și arătat analize pe neuromarketing sau pe nudging de la muncă, i-am lăsat să caute unde au vrut ca să-și ceară scuze după și să-mi spună însfârșit că ”Da, ești curat, scuze, dar ai jucat foarte jegos”. Am făcut caterincă cu baieții cât verificau, și-au cerut scuze, treacă de la mine.

2. Ieri jucam pe server și îl aveam în echipă pe un baiat ”Wili”. Wili era bun, LEM estimez eu, avea movement frumos, dar foarte departe de cheaturi. După ce a făcut destule killuri pe spatele celor de la CT, am văzut ca berty a intrat pe spec si alți oameni vorbeau despre cum ăsta are cheaturi și să se ducă berty spec pe el. Eu le-am scris si pe chat și pe discord că băiatul este curat lacrimă și nu au cum să-i dea ban. Cu aceeași prostie de liceu i-a cerut și lui Wili agresiv Discordul și acolo, din nou, i-au ”verificat PCul”. Concluzia a fost una complet neașteptată.. curat. Din nou, agresivitate am'pulea pentru același rezultat, curat.

3. Astăzi alt episod, ”Grasu” ( bajat fin și de treabă de altfel ) nu este un player foarte competent. Cu un scor de 7 kills și 9 deaths astăzi a intrat, după ce a fost omorât, spec pe un player de pe server. Playerul ăsta era puțin peste mediocru ( maxim MGE ) și avea o rație de maxim 1.5(kills/deaths) deci clar nimic special la el. 3 secunde mai târziu ban permanent, ”wallhack”. Au început pe puțin 8 oameni de pe server să-i reproșeze că băiatul ăsta nu avea nimic și cum să-i dai ban..

Sunt sigur că există mult mai multe exemple de care eu încă nu știu.. Am înțeles că Wili și-a mai luat ban, tot de la ”dj.berty” (unde-și găsesc ăștia numele?).

Important: Sunt sigur că berty și Grasu nu au intenții rele (deși berty are atitudinea aia de copil de liceu toxic când crede că are dreptate ). Eu chiar cred că berty și Grasu chiar credeau că eu sau ceilalți playeri chiar avem coduri, dar un lucru rămâne cert. Sunt niște playeri prea slabi încât să poată decide dacă playerii mai buni au cheaturi sau sunt doar buni. M-am uitat ieri un pic pe berty, când joacă cu AKul începe să pună ținta la picioare și după trage bursts de câte 3 gloanțe. Grasu, again, 7 kills cu 9 deaths într-un meci cu oameni care abia s-au apucat de CS GO..

Judecătorii trebuie să treacă prin 4 ani de drept, o admitere foarte grea la INM și practică profesională înainte să poată decide cine a încălcat legea sau nu. De ce? Păi ca să poți decide dacă cineva a încălcat legea evident trebuie să știi foarte bine legea. La fel și ”judecătorii” de pe server. Înainte să poți decide dacă a fost dubios că a ieșit cu ținta pe cap în poziția aia evident trebuie să știi bine să joci ca să te prinzi dacă e map sense făcut după sute de ore sau hack. Există o asimetrie clară între rankuri pe server. 20% sunt Silveri, 40% Gold Nova, 20% MG și 20% DMG-Global. Lăsați-i pe cei cu rankuri mai mari să facă treaba mai bine(potol, roby, Ene, etc)

Eu nu m-am supărat. Mi s-a părut amuzant să văd cum le scade elanul și aroganța când nu găsesc nimic și trec prin documentele mele de la muncă pe care nu le-ar înțelege nici dacă ar citi 100 de cărți, prin profilul meu de instagram sau pagina mea de neuro. Sunt doar copii de liceu care nu au făcut nimic extraordinar cu viața lor și atunci când ies din bula lor de mediocritate sunt uimiți și devin repede umili.

Asta nu e o reclamație(deși după 2 gafe enorme în care a dat 2 banuri am'pulea și a abordat foarte agresiv playeri doar ca să descopere ulterior că greșește mi se pare destul de evident ca berty nu ar trebui să aibă admin). Mai degrabă vreau să conturez o problemă care trebuie rezolvată.

Propuneri:

1. Condiționați dreptul de a da ban de dovada competenței în jocul ăsta. Un prag minim de DMG(sau echivalentul in Faceit level) ca să poți da ban cred că are crește eficiența depistării cheaterilor.

2. Dacă nu vă place 1, nu mai lăsați playerii ce nu se dovedesc drept buni la jocul ăsta sa dea ban permanent. Dați-le voie să dea doar 2 ore idk.

3. Dacă nu vă place nici 1 nici 2, instruiții pe adminii mai slabi la joc să dea ban DOAR când playerii joacă evident cu cheaturi ( trag prin pereți, au aimlock, etc ). Când lucrurile sunt interpretabile spuneți-le să cheme admini mai cu experiență sau să dea kick.

Serverul a crescut suficient încât să aveți destui admini online deodată ( azi erau 7 ) și încât să puteți să nu mai lăsați toată turma de oi sa primească admin ( o etapă naturală în ascensiunea oricărei comunități de altfel ).
BRICE
Fondator
Mesaje: 37
Membru din: Lun Ian 27, 2020 11:55 am

Salut Reeps,

Iti multumesc in primul rand pentru timpul acordat sa scrii aici si sa-ti dai interesul cu privire la dezvoltarea serverului si implicit a comunitatii noastre.

Am citit si am inteles punctul tau de vedere in legatura cu persoanele ce au drepturi de admin pe server (in acest moment).
Vreau sa spun ca vor exista schimbari in administratia serverului cat de curand. O sa actualizez lista cu admini in functie de activitate si in functie de competentele pe care le au, le-au dobandit sau nu :).
Avem cativa admini capabili, pe care i-am adaugat fara sa ma gandesc nicio secunda inainte, de obicei au rol de manageri, super-moderatori, chiar si moderatori.
O sa apara si o lista de admini in acest moment, un topic in care vom actualiza cine primeste / cine este scos (sau downgrade) din lista de admini.

Trebuie sa ma ocup personal de un regulament de functionare al serverului (in mod special pentru admini, ce trebuie sa faca, cum, cand etc...), un test de evaluare al cunostintelor pe care le au in legatura cu sistemul de administrare al unui server de CS:GO (in calitate de admin).

Pana in acest moment am acordat admine cu grad mic (Helper si Administrator) pentru majoritatea celor ce au cerut, ca au activitate sau nu. (de fapt de o saptamana incepem sa dam in functie de activitate, ore petrecute, conform GameTracker)

De azi inainte vom accepta adminele printr-un sistem mai riguros, nu doar in functie de activitate si doar pe baza cererii.
Va urma publicarea unui regulament + un set de intrebari pentru cei ce vor admin + evidenta de admini, in decursul zilelor astea.

Multumim inca odata, astept si alte sugestii cu privire la ce a scris Reeps aici, daca aveti.
Avatar utilizator
ARRESvreaUNBAN
Mesaje: 42
Membru din: Dum Mar 29, 2020 8:30 pm

Mari vorbe aici si ar trebuii luate în seamă, aparent nu sunt doar cei doi Dj_Berti si Grasul sunt mai multi, exemple sunt destule dar cum ai spus si tu, nu trebuie cineva care nu prea are treabă cu jocul sa facă "legea" pe server, noa. Chiar ma bucur ca există cineva care are grijă de treaba asta!
Avatar utilizator
R3ktSt4rDefused
Mesaje: 17
Membru din: Vin Mar 06, 2020 11:28 am

Eu (recunosc am avut maxim dmg iar acum sunt gn1) Nu prea ma descurc la playerii mai buni si la codati legit sa ii diferentiez foarte bine.. insa eu nu am dat ban pe server. Doar cand am fost sigur de wall pe fata sau aim. Infine daca imi va fi scos gradul deoarece nu am un rank extraordinar e ok. Nu mai voi supara ma voi juca pe server oricum. Multumesc Anticipat *^*
Scrie răspuns